Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης MOVE Week 2018Από την Δευτέρα 28 Μαΐου έως την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης (MOVE Week) θα ενώσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη για να γιορτάσει και να προωθήσει τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση, αναπόσπαστο μέρος της Εκστρατείας NowWeMove (2012-2020) για την προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης, της φυσικής άσκησης και της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

http://greece.moveweek.eu/

Ποιοί είναι οι διοργανωτές MOVE;
Δεν είναι ούτε οι άνδρες ούτε γυναίκες. Δεν είναι νέοι ή ηλικιωμένοι. Δεν είναι μαύροι ή άσπροι, ψηλοί ή κοντοί, χονδροί ή λεπτοί. Οι διοργανωτές MOVE έχουν πάρα πολλά πρόσωπα για να τους δοθεί μόνο ένα. Οι διοργανωτές MOVE είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο αθλητισμός και η σωματική δραστηριότητα προσφέρει μια λύση για πολλά προβλήματα υγείας και για κοινωνικά ζητήματα. Πιστεύουν επίσης ότι το να είσαι φυσικά δραστήριος είναι απλά ένα διασκεδαστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις! Οι διοργανωτές MOVE είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν να είναι μπροστά και να οδηγούν, άνθρωποι οι οποίοι επιχειρούν (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο), άνθρωποι που νοιάζονται για τους ανθρώπους. Αυτοί είναι άνθρωποι που εργάζονται κάτω από τον καυτό ήλιο, την ενοχλητική βροχή ή ακόμα και στο χιόνι. Πρόκειται για ανθρώπους που προσφέρονται εθελοντικά. Που παίρνουν την υψηλότερη ικανοποίηση βλέποντας τους άλλους να κοινωνικοποιούνται και να διασκεδάζουν παίζοντας ή κάνοντας κάποια δραστηριότητα. Που λυπούνται να βλέπουν ένα άδειο γήπεδο ή ένα εγκατελειμμένο πάρκο. Πρόκειται για ανθρώπους που τους αρέσει να δίνουν στους άλλους ευκαιρίες για να γίνουν σωματικά δραστήριοι.
 
Η Εβδομάδα Κίνησης ξεκίνησε το 2012 στην Ευρώπη και το 2015 εξελίχθηκε σε παγκόσμια - καθώς 5 χώρες της Λατινικής Αμερικής εντάχθηκαν για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα από το 2014 έως σήμερα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κίνησης, πάνω από 2,000 εθελοντές σε 70 πόλεις πραγματοποίησαν πάνω από 300 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και επίπεδα φυσικής άσκησης, από περπάτημα, χορό και ποδήλατο έως ιστιοπλοΐα και ορειβασία, με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Οι εκδηλώσεις προετοιμάστηκαν από εθελοντές διοργανωτές, προσωπικούς γυμναστές, γυμναστήρια, σχολές πολεμικών τεχνών, σχολές χορού και ενώσεις παραδοσιακών χορών, αθλητικές ενώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις πολιτών (πεζών, ποδηλατών, ΑμεΑ), μουσεία, νοσοκομεία, δήμους και περιφερειακές ενότητες. 
 
Σχετικά με την εκστρατεία NowWeMOVE Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.
 
Σχετικά με τον ISCA Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
 
Οργανωτής: Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού & Πολιτισμού (ISCA)
Συνεργάτης και υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
#BeActive European Week of Sports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.