Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα για πέμπτη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης.

Από παραδοσιακούς χορούς και ποδήλατο ως πιλάτες για ηλικιωμένους και γιόγκα για παιδιά περιελάμβανε το πρόγραμμα της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κίνησης “MOVE WEEK”  που πραγματοποιήθηκε από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Η Ελλάδα συμμετείχε για πέμπτη συνεχομένη χρονιά στο κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής Καμπάνιας Now We Move σε 13 πόλεις με συμμετοχή δήμων, δημοτικών διαμερισμάτων, οργανώσεων, φορεών, γυμναστηρίων, σχολών χορών, παιδικών σταθμών, γυμναστών, εθελοντών κά, με στόχο την μεταξύ άλλων την ευαισθητοποίση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και να προωθήσει ευκαιρίες για δραστηριοποίηση στη σωματική άσκηση.
 
Η εκκίνηση δόθηκε όπως και περσι από την Κομοτηνή και το επετειακό 25ο Διεθνές Συνέδριο στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. και στους αγώνες KOMORUN που συνδιοργάνωσαν μαζί με τον Δήμο Κομοτηνής και τον Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ.
 
Στο Π. Φάληρο, ο Δήμος σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους «Αθλητικός Όμιλος Π. Φαλήρου» και «Γ.Σ. ΒΕΛΟΣ Π. Φαλήρου» διοργάνωσε αγώνες στίβου μαθητών/τριων Δημοτικών σχολείων δήμου Π. Φαλήρου ενώ η Επιτροπή Νεότητας του Δήμου Φιλοθέης - Π. Ψυχικού για δεύτερη χρονιά προγραμμάτισε μια ακόμα «Ποδηλατοβόλτα στην πόλης μας» και ανακάλυψη μέσα στην φύση ενός νέου τρόπου έντονης άσκησης, βασισμένο στον χορό. 
 
Στην Θεσσαλονίκη, η Ά κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού παρουσίασαν χορογραφίεςστην Πλατεία Αριστοτέλους και γυμνάστηκαν  μαζί με μικρά παιδιά στην ΧΑΝ Καλαμαριάς.
 
Στην Δράμα, για τρίτη χρονιά το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης του Δήμου Δράμας μέσα από μια δραστήρια συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, οργανώσεις και πολίτες-εθελοντές-συμμετέχοντες, κινητοποίησε τους Δραμινούς πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης αντιμετωπίζοντας την σωματική αδράνεια του σύγχρονου ανθρώπου με κεντρικό σύνθημα “DRAMA MOVES"
 
Στην Λήμνο, ο τοπικός Διοργανωτής Κίνησης για τέταρτη χρονιά με την συνεργασία τοπικών αθλητικών ομίλων, γυμναστηρίων, κέντρων άθλησης και εθελοντών ανάμεσα σε ένα πλούσιο προγραμμα, φέρνει κοντά να παίξουν ποδόσφαιρο γονείς και παιδιά, με μοναδικό έπαθλο την χαρά της άθλησης των γονιών μαζί με τα παιδιά τους, χωρίς όρια ηλικίας, αγώνες για babini ποδοσφαιριστές, αγώνες άντρες και γυναίκες, όλοι για να παίξουν ποδόσφαιρο για φιλανθρωπικούς σκοπούς για το Ειδικό Σχολείο Ρεπανιδίου και ΚΗΦΗ Λήμνου.
 
H Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ (MOVE Week) είναι το μεγαλύτερο παν-ευρωπαϊκό γεγονός στο είδος του, που προωθεί την φυσική άσκηση και τον μαζικό αθλητισμό για τα θετικά ωφέλη στην υγεία και κοινωνικοποίηση των πολιτών. Είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνή Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικής κατάστασης για να είναι σωματικά δραστήριοι. Οι πολίτες καλούνται να έρθουν, να δούν και να πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως αθλήματα σε τοπικούς συλλόγους ή γυμναστήρια, εκδηλώσεις για περπάτημα, τρέξιμο για διασκέδαση, ποδηλατικές βόλτες, παιχνίδια δρόμου, εκδηλώσεις σχολικών αγώνων, εκδηλώσεις σε επιχειρήσεις, εκδηλώσεις για όμαδες ανθρώπων που δύσκολα προσεγγίζονται. Το μήνυμα της Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ είναι “Βρές την ΚΙΝΗΣΗ σου”, με σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βρούν την φυσική άσκηση που τους ταιριάζει και τους κινητοποιεί να είναι πιο συχνά σωματικά δραστήριοι. 
 
Η Εβδομάδα Κίνησης ξεκίνησε το 2012 στην Ευρώπη και το 2015 εξελίχθηκε σε παγκόσμια - καθώς 5 χώρες της Λατινικής Αμερικής εντάχθηκαν για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα από το 2014 έως σήμερα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κίνησης, πάνω από 2,000 εθελοντές σε 70 πόλεις πραγματοποίησαν πάνω από 300 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και επίπεδα φυσικής άσκησης, από περπάτημα, χορό και ποδήλατο έως ιστιοπλοΐα και ορειβασία, με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Οι εκδηλώσεις προετοιμάστηκαν από εθελοντές διοργανωτές, προσωπικούς γυμναστές, γυμναστήρια, σχολές πολεμικών τεχνών, σχολές χορού και ενώσεις παραδοσιακών χορών, αθλητικές ενώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις πολιτών (πεζών, ποδηλατών, ΑμεΑ), μουσεία, νοσοκομεία, δήμους και περιφερειακές ενότητες. 
 
Σχετικά με την εκστρατεία NowWeMOVE Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.
 
Σχετικά με τον ISCA Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
 
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης (MOVE Week)
 
Οργανωτής: Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού & Πολιτισμού (ISCA)
Συνεργάτης και υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
#BeActive European Week of Sports
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.