Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Είμαστε όλοι Πρόσφυγες - Μαθαίνω να Ποδηλατώ με ΑσφάλειαΞεκίνησε η καταγραφή και η επισκευή των ποδηλάτων σto κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια από την Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ Greenways Social Cooperative Enterprise μαζί με τους πρόσφυγες. Τα ποδήλατα συγκεντρώθηκαν από δωρεές πολιτών από την οργάνωση Εθελοντές Θεσσαλονίκης- Αγάπη χωρίς Σύνορα Love without Borders. και ο εξοπλισμός (κράνη, φώτα, κλειδαριές) είναι δωρεά από την οργάνωση People in Need - Official , συνεργάτες του προγράμματος “Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια” και της πιλοτικής δράσης στα Λαγκαδίκια.

Οι οργανώσεις συναντήθηκαν με τους πρόσφυγες το προηγούμενο διάστημα και τους υπεύθυνους του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και συμφώνησαν να ξεκινήσουν «ορθοπεταλιές». Στόχος του προγράμματος είναι γίνουν μαθήματα ασφαλούς ποδηλασίας και να διατεθούν ποδήλατα, ώστε να δοθούν περισσότερες δυνατότητες φυσικής άσκησης, κοινωνικής δραστηριότητας και μετακίνησης στους πρόσφυγες. Επίσης τεχνικές γνώσεις συντήρησης και επισκευής ποδηλάτων και την δημιουργία ενός σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα λειτουργεί από τους πρόσφυγες.

Το «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» συμμετέχει στο πρόγραμμα MOVE Quality, ένα πρόγραμμα επιβράβευσης πρωτοβουλιών που εμπνέουν περισσότερους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήρια, ιδιαίτερα πληθυσμούς που είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς. Το πρόγραμμα MOVE Quality είναι μέρος της Ευρωπαϊκής εκστρατείας «NowWeMove” για την προώθησης των ευεργετικών αποτελεσμάτων της φυσικής άσκησης και συντονίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA, International Sport and Culture Association).

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.