Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η εκδήλωση #BeActive FlashMOVE ξεκινά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.


Η Ευρώπη ενώνεται με τον ίδιο χορό, το FlashMOVE #BeActive, στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 ώρα Ελλάδας. Περισσότερες από 200 εκδηλώσεις σε 28 χώρες και 80 πόλεις σε όλη την Ευρώπη θα συγκεντρώσουν χιλιάδες Ευρωπαϊους μαζί για να χορέψουν με τον ίδιο χορό ταυτόχρονα. Το FlashMOVE θα ανοίξει επίσημα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα σηματοδοτήσει την τελετή έναρξης στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής http://ec.europa.eu/sport/week/index_en.htm.
 

Από την Ελλάδα θα ενωθούν με τον χορό οι πόλεις:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Φιλαθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την 1η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής Χορού Θεσσαλονίκης, με το φυτώριο Χοροθεάτρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης "Εσαεί εν Ροή" σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού BLACK SWAN και η σχολή χορού LETS DANCE.


ΔΡΑΜΑ: με τον Δήμο Δράμας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας (ΣΕΡΓ), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας “DRAMA RUNNERS”, τον Γυμναστικό Σύλλογο ΔΡΑΜΑ 1986 / Τμήμα Υγρού Στίβου και τον Σύλλογο Άρσης Βαρών “Ο ΒΥΒΩΝ” Δράμας


ΣΕΡΡΕΣ: με τα τμήματα χορού και μπαλέτου της Κοινωφελούς Επιχειρήσης του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τις σχολές χορού Μπρέγκου-Χρήστου, BOLERO, ZANETA PARISI, SIOTI και ΝΑΤΑΛΙ, 


Το FlashMOVE είναι μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς στον τομέα του αθλητισμού για όλους, των αθλημάτων αναψυχής και της φυσικής δραστηριότητας, τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA). Το FlashMOVE είναι μέρος της εκστρατείας NowWeMOVE και τα τελευταία τρία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ενθουσιασμό κατά την πορεία για την πανευρωπαϊκή εβδομάδα Κίνησης MOVE WEEK. Το 2015, το FlashMOVE πραγματοποιήθηκε σε 70 πόλεις σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με περισσότερους από 6.500 χορευτές που διασκέδασαν γυμνάζοντας το σώμα τους.

Το επίσημο σύνθημα της ΕΕ είναι «Ενωμένοι στην πολυμορφία» και πιστεύουμε ότι το FlashMOVE φέρνει αυτό το σύνθημα στη ζωή: οι Ευρωπαίοι διασκεδάζουν χορεύοντας ταυτόχρονα με τον ίδιο χορό», τονίζει ο Γιώργος Φαρφαράς, Εθνικός Συντονιστής της εκστρατείας NowWeMOVE στην Ελλάδα. «Είμαστε περήφανοι που η ΕΕ έχει αναγνωρίσει την εκστρατεία FlashMOVE ως μια επιτυχημένη πρωτοβουλία που προάγει τη σωματική δραστηριότητα και την επιλέγει φέτος για να ανοίξει επίσημα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. H Eλλάδα συμμετέχει από το 2013 διοργανώνοντας χορευτικά FlashMOVE και το 2015 ο Δήμος Δράμας και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου κέρδισαν την 2η και 6η θέση αντίστοιχα σε σχετικό διαγωνισμό συμμετέχοντας έτσι στο προωθητικό βίντεο της φετινής εκδήλωσης. Τώρα είμαστε σε αναμονή για να ξεκινήσει ο φετινός ταυτόχρονος εορτασμός της σωματικής δραστηριότητας”


Η χορογραφία του 2016 #BeActive FlashMOVE είναι αρκετά εύκολη για να την μάθουν άτομα όλων των ηλικιών. Η βήμα-προς-βήμα χορογραφία με βίντεο μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα http://flashmove.nowwemove.com.


Μέχρι τώρα περισσότερες από 200 FlashMOVE εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν καταχωρηθεί. Η online πλατφόρμα εγγραφής είναι ακόμη ανοικτή στην σελίδα http://flashmove.nowwemove.com/register/ με τον αριθμό των εκδηλώσεων να αυξάνεται κάθε μέρα.


Σχετικά με την εκστρατεία NowWeMOVE
Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, η προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και η βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. Εθνικός Συντονιστής της εκστρατείας για την Ελλάδα είναι το μέλος της ISCA, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.Επ.”.

Σχετικά με τον ISCA
Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.