Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Εκκίνηση με ποδήλατο από την Πελοπόννησο οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες ώστε να ευαισθητοποιηθούν στη χρήση του ποδηλάτου στον αντίποδα της ακινησίας και της καθιστικής ζωής απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πράσινες Διαδρομές κ. Γεώργιο Φαρφαρά και τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο, για την Ευρωπαϊκή διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία NowWeBike και την εκκίνηση της ποδηλατικής βόλτας ελπίδας Journey of Hope την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016.

Η Ευρωπαϊκή διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία #NowWeBike αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας #NowWeMove” με στόχο της μείωση της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη και φέτος συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊή Εβδομάδα Αθλητισμού (EWOS) #BeActive.

Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως το κόστος της σωματικής αδράνειας, της “καθιστικής ζωής” ανέρχεται σε 80 δις Ευρώ για την Ευρωπαϊκή οικονομία και η σωματική αδράνεια είναι ο 4ος στην σειρά παράγοντας κινδύνου της παγκόσμιας θνησιμότητας. “Με την συμμετοχή μας στην περιοδεία αυτή θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες για να κινηθούν και να πάρουν μέρος σε μια παν-ευρωπαϊκή δράση με το ποδήλατο ως μέσο “ενεργής” βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις, βιώσιμου τουρισμού και καθαρών εμπορευματικών μεταφορών αλλά και ως μέσο άθλησης, κοινωνικοποίησης, διασκέδασης και αναψυχής” δήλωσε ο Γιώργος Φαρφαράς, πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ . Πράσινες Διαδρομές #greenwayscoop , εθνικός συντονιστής της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα. Το σύνολο των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν το ποδήλατο συνυφασμένο με την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την επαφή με το περιβάλλον και τη φύση, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για την αφετηρία της δράσης αυτής από την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ηλίας Στρατηγάκος και Βασίλειος Σιδέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, η κα Ελένη Λουαράση, μέλος της Επιτροπής Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφερειακή Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ. Αντώνιος Φαρφαράς επικεφαλής του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει τη δράση αυτή και στοχεύει στη δημιουργία σταθερού θεσμού ευαισθητοποίησης των πολιτών στον τομέα της άθλησης, ως στοιχείο ευεξίας, ευζωίας και μακροζωίας και τόνισε ότι η γεωμορφία και το φυσικό περιβάλλον της Πελοποννήσου ενδείκνυνται για την ανάπτυξη πιστοποιημένων ποδηλατικών διαδρομών για την προσέλκυση ποδηλατικού τουρισμού.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Πράσινες Διαδρομές, που συνιστούν τον εθνικό συντονιστή της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα και την ΑΕΚ Τρίπολης ώστε, αφενός να εμπεδωθεί η προσπάθεια κινητοποίησης των πολιτών και, αφετέρου, να εφαρμοστούν ολοκληρωμένες πολιτικές για την ανάπτυξη του ποδηλάτου στην Πελοπόννησο.
Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι σημαντικό να εμπνεύσουμε τις νέεςγενιές με αθλητισμό, πολιτισμό, με Αρκαδία και Πελοπόννησο και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τη στήριξη της δράσης αυτής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και για την άμεση ανταπόκριση για συμμετοχή του ποδηλατικού τμήματος της ΑΕΚ Τρίπολης. Σημείωσε επίσης ότι φιλοδοξία της ΑΕΚ Τρίπολης είναι να εξακτινωθεί στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.   


Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, μια ποδηλατική βόλτα γεμάτη ελπίδες ( #JourneyOfHope), ξεκίνησε από τη Δανία για να διασχίσει την Κεντρική Ευρώπη και να τερματίσει στις 17 Σεπτεμβρίου  στην Σλοβακία πού έχει την προεδρία της Ε.Ε. ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της εκστρατείας NowWeMOVE που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA).για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και συμμετέχει  στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016 #BeActive.

Μετά την συνέντευξη τύπου ξεκίνησε ποδηλατική βόλτα με την ΑΕΚ Τρίπολης στους αμπελώνες της Μαντινείας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΑΕΚ Τρίπολης, ΜΑRMOLINE, Ποδήλατα Φαρφαράς από το 1924, Αρχοντικό Καλτεζιώτη και Πράσινες Διδρομές Κοιν.Σ.Επ.


Περισσότερες φωτογραφιες απο τις εκδηλώσεις στην Τρίπολη, μπορείτε να βρείτε εδώ

Στιγμιότυπα από την συνέντευξη τύπου μπορείτε να δείτε εδώ


Περισσότερα για την ποδηλατική βόλτα γεμάτη ελπίδες #JourneyOfHopeΠερισσότερα για τις επόμενες εκδηλώσεις της εκστρατείας NowWeMOVΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.